Amerikaans eten laten bezorgen in Amsterdam

Als je overweegt om thuis eten te laten bezorgen, vergeet dan vooral niet de Amerikaanse keuken. De VS is een enorm divers land en die verscheidenheid keert terug in ´s lands voedsel. De Amerikaanse afdeling van Deliveroo maakt het je gemakkelijk om de smakelijkste Amerikaanse gerechten van Amsterdamse restaurants te vinden. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is iets lekkers te kiezen.

De klassiekers uit de Amerikaanse keuken zijn wereldwijd bekend. Over het algemeen gaat het om stevige kost: steaks, ribs, hamburgers en natuurlijk de onmisbare frietjes. Het is interessant hoe deze eenvoudige gerechten zich in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld tot meer verfijnde hapjes, die ook worden gewaardeerd door kritische foodies. Ook in Amsterdam kun je van de laatste Amerikaanse voedseltrends genieten in het comfort van je eigen huis.

Amsterdam is wat heerlijk Amerikaans eten betreft de 51e staat!

De aloude hamburger is de afgelopen tijd onherkenbaar veranderd. Een broodje hamburger was niet lang geleden weinig meer dan een fantasieloos stuk fastfood. Inmiddels is het getransformeerd tot een delicatesse voor fijnproevers. Ronde schijfjes sappig vlees krijgen een plek in geroosterde, brioche-achtige broodjes en worden geserveerd met diverse soorten chilisaus. Ook frietjes ondergingen een evolutie en zijn nu in vele varianten beschikbaar, zoals triple cooked of in de vorm van schoenveters en dikke hompen. Kan het je niet vet en kleverig genoeg, ga dan voor een “dirty burger”.

Ook steakrestaurants hebben hun niveau verhoogd, bijvoorbeeld door strenger te letten op kwaliteit en de herkomst van het vlees. Door het eerst wekenlang te laten hangen kan de smaak rijpen, waarna het kookproces tot in perfectie wordt uitgevoerd om de aroma’s te bewaren.

Ook andere vleesschotels zoals runderribben en pulled pork worden tegenwoordig zo bereid dat de smaak van kwaliteitsvlees met maximale intensiteit wordt gepresenteerd. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de talloze geweldige toetjes uit de VS. Wat is nou een betere afsluiting van een diner dan een brownie of een geurend stuk Amerikaanse appeltaart?