Chinees eten laten bezorgen in Amsterdam

Er is nog een wereld aan Chinese gerechten te ontdekken in Amsterdam, waarvan het allerbeste direct aan huis bezorgt kan worden dankzij de Chinese sectie van Deliveroo voor deze stad. We geven je een lijst van de beste restaurants en brengen je bestelling direct van de sissende keukens tot aan jouw voordeur. Het enige dat je hoeft te doen is besluiten waar je trek in hebt en je Chinese maaltijd online bestellen.

De Chinese keuken is net zo groot en gevarieerd als het land zelf en biedt meer dan je zo op het eerste gezicht zou verwachten. Wat de gelegenheid ook is, er is waarschijnlijk wel een passend gerecht bij te vinden; van een snelle vullende maaltijd op kantoor, tot een feestelijk diner aan het einde van de week.

Amsterdam: Geniet van de Chinese keuken van Sichuan tot Shanghai

Er is veel te zeggen over wat nu typische Chinese afhaalgerechten zijn, maar vele komen uit de Indonesische keuken. De basis kent iedereen: nasi of bami met natuurlijk kroepoek, daarmee kan je niet missen. Er worden talloze ingrediënten gebruikt, van vis en gevogelte tot groente en fruit, vaak met de typische zoetzure of ketjap saus geserveerd.

Amsterdam zit vol met uitstekende Chinese restaurants en dim sum, een van de hipste gerechten van het moment. Of je nu van shumai dumplings, char siu bao gestoomde broodjes of kroepoek en sesamtoast houdt, je eigen selectie kan zo door Deliveroo worden bezorgd. Ideaal om met een groep te delen, of het nu voor een gezellige lunch of voor een chic feest is.

Als je van een beetje pit in je bestelling houdt, zou Sichuan weleens precies in jouw straatje kunnen passen. Met zijn gulle gebruik van knoflook en chili’s, en niet te vergeten de berucht scherpe Sichuan peper, is het een keuze die de temperatuur doet stijgen. Deliveroo maakt al deze en nog veel meer keuzes beschikbaar voor bezorging, zodat de top van de Amsterdamse Chinese keuken zo bij je op de stoep staat.