Desserts laten bezorgen in Utrecht

Mmm, toetjes! Weinigen kunnen de zoetige verwennerij na een heerlijk hoofdgerecht weerstaan. Een maaltijd zonder nagerecht is als een lentedag zonder zon. De inwoners van Utrecht houden in elk geval van zoet. Dat blijkt onder meer uit de populariteit van de originele Nederlandse appeltaart, met kaneel en zelfgemaakt ijs, en ook die perzik- en bessenvlaaien zijn niet te versmaden. Hebben we de pompoentaart met romige vanillevla en seizoenskruiden al genoemd?

Desserts zijn een stukje hemel op aarde. Ook al kun je de lekkerste toetjes zelf thuis maken, ze zijn altijd lekkerder als ze door een ander gemaakt zijn. Heb je dus zin in een nagerecht van restaurantkwaliteit? Blader dan door Deliveroo’s menu, plaats je bestelling en wacht tot de deurbel gaat.

Utrecht: stad vol zoetekauwen

Ondanks zijn magische, middeleeuwse uitstraling verrast Utrecht met een relatief jong en dynamisch karakter. Verschillende universiteiten en tienduizenden studenten van alle windstreken dragen daar aan bij. Utrecht is een paradijs voor de foodie en het aanbod aan opwindende smaken uit de wereldkeuken is enorm. Zoetigheid staat hier hoog op de lijst, goed nieuws dus voor dessertliefhebbers.

Of je nu verlangt naar een nog warme appeltaart van luchtig bladerdeeg met een lekker dikke bodem of een bord vol poffertjes (mini-pannenkoekjes met poedersuiker en stroop), het kan allemaal. Andere tongstrelende nagerechten zijn pudding met de smaak van bijvoorbeeld bosbessen, pistachio of pindakaas en chocolade. Wat betreft de keuze aan appeltaarten, er is genoeg om ieders trek te stillen. Maar er is veel meer.

Franse crème brûlée is een favoriet onder toetjesliefhebbers en populair in de restaurants in Utrecht. Italiaanse gelato, het superieure puur-natuur-ijs uit Italië, staat ook bovenaan het lijstje, en niet voor niets. Genoeg keus dus op het gebied van desserts in Utrecht. Deliveroo bezorgt het aan je voordeur.