Japans eten laten bezorgen in Delft

Het geheim van de Japanse keuken zit hem in de verse ingrediënten, exotische specerijen en de verfijnde smaakbalans. Japanse gerechten zijn moeilijk thuis na te maken en komt pas echt tot zijn recht wanneer het door een chef-kok is bereid. Voor de authentieke smaken van Japan kies je voor restaurantkwaliteit. Maar wat nu als je er lekker thuis van wilt genieten?

Om een authentiek Japanse culinaire ervaring bij jou thuis te kunnen brengen werkt Deliveroo samen met de beste restaurants van de stad. Wij hebben de menu’s handig en overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Bestel gewoon online je favoriete gerecht en wacht tot je bezorgmaaltijd bij jou aan huis wordt bezorgd. Het moeilijkste is het maken van een keus. Mogen wij je adviseren?

Delft: een stad vol Japanse smaken

Sushi is het meest bekende en populaire Japanse gerecht, en dat is niet voor niets! Sushi kent eindeloze variaties, zoals sushi gemaakt van sashimi (rauwe vis), groenten, sushirijst (op smaak gebracht met mirin, Japanse wijnazijn) en sushi gerold in nori (stukjes Japans zeewier). Combineer deze delicatessen met je favoriete smaakmakers: wasabi (een pasta gemaakt van Japanse mierikswortel), sojasaus en ingelegde gember, dat in Japan wordt gebruikt om de smaakpapillen te verversen tussen de verschillende hapjes door.

Eet je liever geen rauwe vis, dan zijn er genoeg opties beschikbaar met gekookte vis zoals garnalen, octopus en paling (unagi). Vleesliefhebbers kunnen genieten van rundvlees, kort gebakken in bouillon. Dit gerecht heet shabu shabu en is een echt authentieke Japanse delicatesse. Of geniet van gefrituurde varkenskotelet, gerold in broodkruimels voor een knapperig en hartig resultaat. Dit heet tonkatsu en is geïnspireerd op de Westerse keuken.

Naast sushi is ook ramen een erg populair gerecht in Japan. Dit bedrieglijk eenvoudige gerecht van eiernoedels kent vele variaties zoals met vlees, vis of groenten, allemaal op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. Je kunt kiezen uit verschillende bouillons, waaronde tonkotsu (varkensbot), miso, zout en soja.