Sushi laten bezorgen in Amsterdam

Heb jij je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om een kundige topchef in je eigen keuken te hebben? Die fantasie wordt werkelijkheid als je sushi laat bezorgen via de afdeling sushi bij Deliveroo Amsterdam. Niet eerder was het zo makkelijk om comfortabel thuis te genieten van verbazingwekkend verse sushi van restaurantkwaliteit. Je hoeft alleen te bepalen waar je trek in hebt, een bestelling te plaatsen en te wachten tot we het bezorgen aan huis.

Sushi is een verfrissende bezorgoptie en is lichter en gezonder dan vele alternatieven. Toch is sushi uitermate bevredigend en vullend. Het is de ideale keus als je trek hebt in iets anders voor lunch of avondeten en ook voor gezellige diners met vrienden en als snack op feestjes.

De meest verse sushi van Amsterdam komt naar je toe via Deliveroo

Veel mensen denken bij sushi automatisch aan rauwe vis. Natuurlijk zijn verse zalmplakjes, tonijn en andere vissoorten onmisbaar, maar sushi draait om veel meer. De naam sushi is bijvoorbeeld een verwijzing naar de speciale kruiden die voor de rijst worden gebruikt. Van oudsher wordt de rondkorrelige rijstsoort japonica gebruikt, maar wie een nog gezondere soort rijst verlangt kan ook bruine rijst kiezen. Een ander gezond aspect van sushi is dat maki sushi wordt omwikkeld met nori: eetbaar zeewier dat zeer voedzaam is.

Heb je niet zoveel trek in vis? Er is ook sushi met vlees van binnen of als topping, zoals licht aangebraden vlees of kip teriyaki. Natuurlijk zijn er ook vegetarische opties zoals maki sushi gevuld met komkommer of avocado en nigiri sushi met een topping van omelet. Inarizushi is een balletje van gefrituurde tofu dat is opgevuld met rijst. Al deze varianten kan je qua smaak versterken door ze in te smeren met wasabi of in sojasaus te dippen.

Sushi is een ware culinaire kunst met een eeuwenoude geschiedenis. Maar er zijn ook moderne varianten zoals California rolls: sushi met slappe krab, sesamzaadjes en mayonaise.