Vegetarisch eten laten bezorgen in Amsterdam

Dankzij Deliveroo is het simpel om thuis in Amsterdam te genieten van een vegetarische maaltijd. Ook voor vegetariërs zijn er vele overheerlijke opties om eten van restaurantkwaliteit thuis of op werk te laten bezorgen. Deliveroo doet het zware werk voor je en heeft Amsterdamse restaurants onder de loep gelegd om een zo breed mogelijk aanbod van gerechten samen te stellen. Het enige dat je zelf hoeft te doen is online bestellen en genieten!

Tegenwoordig zit een liefhebber van vegetarisch niet om opties verlegen, ook niet als je het wil laten bezorgen. Je kan probleemloos genieten van een vleesloze feestmaaltijd waar je de vingers bij aflikt. Wereldwijd zijn er vele keukens die heerlijke gerechten bevatten zonder vlees of vis. De beste chefs ontwikkelen vegetarische mengsels met enorm rijke smaak, zoals Japanse misopasta en Arabische hummus. Al die smakelijke alternatieven zijn ook beschikbaar in Amsterdam.

Het beste vegetarische voedsel dat Amsterdam te bieden heeft

Wist je dat enkele van de meest geliefde en vaakst bestelde bestelgerechten vegetarisch zijn? In de categorie pizza is bijvoorbeeld de margherita een tijdloze klassieker, terwijl veel andere pizzasoorten vegetarische toppings met een krachtige smaak bevatten zoals geitenkaas en rode uien. De Italiaanse keuken biedt vegetarische eters een keur aan pastagerechten waar geen vlees en vis aan te pas komen, maar wel tomaten, romige sauzen en Parmezaanse kaas.

Ook de Indiase keuken herbergt diverse smakelijke gerechten zonder vlees, zoals saag (spinazie) verrijkt met aardappel of paneer (kaas gemaakt van gestremde melk). Elders in Azië, in Japan om precies te zijn, liggen de vegetarische keuzes ook voor het oprapen. In het land van de rijzende zon zijn ze dol op misopasta en sojasaus om een hartige smaak te geven aan vleesvrije producten als tofu en groenten.

En ook in keukens waar je het misschien niet snel zou verwachten, zijn er vegetarische gerechten beschikbaar die je zeker niet over moet slaan. Bijvoorbeeld de keukens van Griekenland en het Midden-Oosten, waar het barst van verleidelijke hapjes als hummus, tzatziki, platbrood en spinaziebrood. Wat je smaak ook is, bij Deliveroo zit het vast in het assortiment.